Onderwijs Finland: Een model om na te volgen

“In het Finse schoolsysteem maakt het niet uit dat je vader arbeider is”
België is een van de slechtere leerlingen van de klas inzake gelijkheid in het onderwijs. De absolute primus is Finland. Vanwaar dat grote verschil?

Houria Benhadi, 06-02-2008

De OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) gaf eind vorig jaar de resultaten prijs van zijn PISA-testen van 2006. Om de drie jaar organiseert de OESO die testen om de efficiëntie van de onderwijssystemen van haar dertig leden te vergelijken. Bij die testen worden groepen leerlingen van 15 jaar getest op hun kennis van de eigen moedertaal, wiskunde en wetenschappen. Finland breekt bij die testen alle records. Hoe komt dat?

Een ontmoeting met Claude Antilla. Ze werkte vroeger voor het minister van Onderwijs en houdt zich nu bezig met de opleiding van leerkrachten.

lees verder http://www.solidaire.org:80/scripts/article.phtml?section=A2AAAA&obid=36562

Over Ramon De Jonghe
Vader van vier kinderen waarvan er drie naar de steinerschool gingen. Studeerde aan een antroposofische hogeschool, was opvoeder en bestuurslid in een steinerschool, medewerker in een bibliotheek van de Rudolf Steiner Academie. Voor de Antroposofische Vereniging trad hij op als info-verstrekker aangaande antroposofie en haar werkgebieden. Auteur van o.a. het schotschrift ‘Focus op de steinerschool - Onderwijs op maat van wie?’

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: