Toch een type-8-school?

Op 5 november 2007 en op 5 december 2007 publiceerde ik een bericht waarin stond te lezen dat de steinerscholen van plan waren een type-8-school op te richten in het Leuvense.

Mia Vansintjan, één van de ‘stuurlui’ van de Leuvense Steinerschool ‘de Zonnewijzer’ liet weten het niet eens te zijn met het naar buiten brengen van dit bericht. Verder spuide ze haar gal over de verkeerde informatie en het ‘gif’ (?) die het bericht volgens haar bevatten.

Vansintjan is toen gevraagd haar aantijgingen te onderbouwen. Totnogtoe heeft ze dat niet gedaan. Benieuwd wat ze uit haar hoge hoed gaat toveren.

Dat ik het verhaal niet uit mijn duim heb gezogen, blijkt ondertussen duidelijk uit de berichtgeving van de Rudolf Steiner Academie.

‘In Kessel-Lo bij Leuven start in september 2008 een nieuw steinerschooltje voor buitengewoon onderwijs. Meer details zijn er nog niet bekend, maar binnenkort zal er een brochure verschijnen.’ {e-zine Rudolf Steiner Academie 29/02/2008}

Het stond in de sterren geschreven, maar blijkbaar worden alleen leden van de Antroposofische Vereniging leesbekwaam geacht.

Ramon DJV

PRINTVRIENDELIJKE VERSIE

Over Ramon De Jonghe
Vader van vier kinderen waarvan er drie naar de steinerschool gingen. Studeerde aan een antroposofische hogeschool, was opvoeder en bestuurslid in een steinerschool, medewerker in een bibliotheek van de Rudolf Steiner Academie. Voor de Antroposofische Vereniging trad hij op als info-verstrekker aangaande antroposofie en haar werkgebieden. Auteur van o.a. het schotschrift ‘Focus op de steinerschool - Onderwijs op maat van wie?’

One Response to Toch een type-8-school?

  1. Ramon DJV says:

    Ondertussen blijkt dat het plan om in Leuven een type-8 steinerschooltje op te richten, is opgeborgen. De initiatiefnemer wilde de school opstarten met gebruikmaking van fondsen verkregen via de vorig jaar door hem opgestarte kinderopvang de ‘Goudsbloem’. Volgens één van de bestuursleden van de mini-crèche was dat echter wegens de zwakke financiële positie van de kinderopvang niet haalbaar en werd het plan afgeblazen. De mini-crèche zou wegens financiële redenen al op zoek zijn naar een andere locatie.

%d bloggers liken dit: