Antroposofisch arts geridderd

In Nederland ontving antroposofisch arts Guus van der Bie vorige maand een koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inspanningen om reguliere en antroposofische geneeskunde te integreren. Van der Bie werd geridderd in de ‘Orde van Oranje Nassau’.

Van der Bie is buiten huisarts ook docent aan de universiteit van Utrecht, waar hij betrokken is bij het keuzeblok complementaire geneeskunde en bij het opzetten van onderwijs in de “Medical Humanities” voor medisch studenten.

Het werk van Guus van der Bie toont aan dat antroposofische gezondheidszorg, mits voldoende integratie, een gerechtvaardigde plaats heeft binnen de samenleving.

Over Ramon De Jonghe
Vader van vier kinderen waarvan er drie naar de steinerschool gingen. Studeerde aan een antroposofische hogeschool, was opvoeder en bestuurslid in een steinerschool, medewerker in een bibliotheek van de Rudolf Steiner Academie. Voor de Antroposofische Vereniging trad hij op als info-verstrekker aangaande antroposofie en haar werkgebieden. Auteur van o.a. het schotschrift ‘Focus op de steinerschool - Onderwijs op maat van wie?’

One Response to Antroposofisch arts geridderd

  1. Antroposofia says:

    Ondertussen is van der Bie gestopt met zijn huisartsenpraktijk om zich helemaal op onderzoekswerk toe te leggen. (bron: de Weekkrant Zeist, 18 juni 2008)

%d bloggers liken dit: