Strafzaak tegen uitgeverij Rudolf Steiner

In februari heeft in het Zwitserse Basel de rechtbank twee van de drie klachten wegens racisme en discriminatie die de AKdH tegen de Nachlassverwaltung Rudolf Steiner indiende, ontvankelijk verklaard. In september 2007 had de organisatie Aktion Kinder des Holocaust (AKdH) drie klachten ingediend tegen de Nachlassverhaltung Rudolf Steiner, die de geestelijke nalatenschap van Rudolf Steiner beheert en uitgeeft. AKdH eist dat er voetnoten bij de discriminerende of racistische passages komen, zodat kritisch naar de racistische en discriminerende uitlatingen van Steiner kan worden gekeken. Ondertussen heeft de Nachlassverwaltung Rudolf Steiner al besloten om GA 32 niet langer uit te geven. Eerder werden in 2005 om dezelfde redenen zoals hierboven aangegeven al enkele publicaties van Rudolf Steiner uit de handel genomen.

Bron: Aktion Kinder des Holocaust

Over Ramon De Jonghe
Vader van vier kinderen waarvan er drie naar de steinerschool gingen. Studeerde aan een antroposofische hogeschool, was opvoeder en bestuurslid in een steinerschool, medewerker in een bibliotheek van de Rudolf Steiner Academie. Voor de Antroposofische Vereniging trad hij op als info-verstrekker aangaande antroposofie en haar werkgebieden. Auteur van o.a. het schotschrift ‘Focus op de steinerschool - Onderwijs op maat van wie?’

4 Responses to Strafzaak tegen uitgeverij Rudolf Steiner

  1. Antroposofia says:

    Het onderwerp racisme en Rudolf Steiners antroposofie is al sinds 1996 een veelbesproken item in de media. Alhoewel veel antroposofen bij hoog en bij laag beweren dat er algemeen genomen geen tendens is tot racisme binnen de antroposofische beweging, is het vreemd dat er tijdens het nazibewind van Adolf Hitler tal van antroposofen lid waren van de nazipartij. Hierover later meer.

  2. Pingback: Tussen occultisme en fascisme « Steinerscholen.com

  3. Pingback: Tussen occultisme en fascisme « Ramon De Jonghe

%d bloggers liken dit: