Ingrijpen

De Nederlandse onderwijsinspectie stuurt een ‘vliegende brigade’ om de kwaliteit van het onderwijs op de Leidse steinerschool Mareland te verbeteren. Dat meldde gisteren het Leidsch Dagblad.

De inspectie struikelt vooral over de weerstand die de vrije school van huis uit koestert tegen toetsen en cijfers geven. Mareland heeft die tegenstand echter opgegeven en de school gaat binnenkort van de zwarte lijst, is de stellige verwachting van directeur Ton Eland.

De actie kadert in een groot offensief van onderwijsinspectie om de kwaliteit van onderwijs op 109 zwakke basisscholen te verbeteren. Dit naar aanleiding van de in 2007 gedane vastellingen van onderwijsinspectie waaruit onder andere bleek dat één steinerschool op drie zwak tot zeer zwak onderwijs afleverde. Positief nieuws is dat een aantal steinerscholen die vorig jaar nog op die lijst stonden daar  ondertussen van verwijderd zijn. Als het wordt opgelegd, lukt het ze dus wel.

Ramon DJV

Over Ramon De Jonghe
Vader van vier kinderen waarvan er drie naar de steinerschool gingen. Studeerde aan een antroposofische hogeschool, was opvoeder en bestuurslid in een steinerschool, medewerker in een bibliotheek van de Rudolf Steiner Academie. Voor de Antroposofische Vereniging trad hij op als info-verstrekker aangaande antroposofie en haar werkgebieden. Auteur van o.a. het schotschrift ‘Focus op de steinerschool - Onderwijs op maat van wie?’

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: