Gevaarlijke cell phones

Een bericht van steinerschoolleraren waarin ze hun leerlingen aan de hand van een hoax proberen duidelijk te maken hoe gevaarlijk mobiele telefoons wel zijn.

Zouden die leraren echt niet door hebben dat het filmpje dat ze als ‘bewijs’ toevoegen oorspronkelijk een reclamefilmpje voor Bluetooth is?
Volgens een van de leerlingen die zijn beklag deed op een forum niet. Ze kregen vorig jaar nog voorlichting over hoe slecht mobiel bellen is.

Op mijn school, een vrije school, een geitenwollensokkenschool, willen ze ons graag wijsmaken dat mobiele telefoons de duivel zelve zijn. In de aula krijg je er al problemen mee, je mag ‘t niet eens aan hebben staan op school ( ) en zelfs mp3′tjes zijn uit den boze(alhoewel we dat na jarenlang stelsmatig negeren wel mogen ).

Vorig jaar besloot de school ons voorlichting te geven over hoe slecht mobieltjes wel niet zijn: “it wil cook ze brainz muhahahahaha” e.d. , ik was daar niet van gediend, maar gezien dat toch op school was maakte het me weinig uit, uurtje slapen is altijd lekker.

Maar nu lieve kijkbuisfokkertje keek ik in mijn mailbox en vond ik dit bericht:

quote:

Dag allemaal, Wie er nog niet van overtuigd is dat een mobiele telefoon schadelijk kan zijn voor je gezondheid, moet de volgende link maar eens bekijken.

Kun je na gaan wat er met je hersens gebeurt………..

Groetjes Joep blablablabla en Irene blablabla
If you’re not convinced cellephones act as microwave cookers :

http://www.dailymotion.co(…)ne-portable-microon_

Nou, ik was woedend. Niet alleen hebben zij het gore lef om mij thuis hiermee lastig te vallen, maar zij zijn dan ook juist degene die op school het meest gebruik maken van de mobiele telefoon, elke les worden ze wel minstens een keer gebeld, soms vaker. Daarbij betreur ik me om de opmaak die ze gebruiken voor het mailtje, ik bedoel, een zin afsluiten met een tiental punten, dat kan toch niet……………….

Klacht: Hypocriete docenten die mij thuis lastigvallen met hippiegezeik.
Subklacht: Een docent die de niet weet hoe je een (in)formele brief opstelt.
2e Subklacht: mensen die samen een e-mail schrijven
3e Subklacht: cellephones

Het ligt in dezelfde lijn als wat ik  schreef in ‘In steen beitelen’ over de afkeer van computers en de neiging om zich in te laten met ‘Pseudowetenschap‘. Alleen is het nu zó lachwekkend dat bijna iedereen door heeft dat je wel gek moet zijn om te denken dat een mobiele telefoon je hersens zou kunnen braden. Bijna iedereen dus. Uitzonderingen heb je altijd.

Mail van de school. Nepfilmje van Bluetooth. Hoe het filmpje werd gemaakt. Hoe belachelijk  je je kan maken wanneer je dat filmpje voor waar neemt.

De schoolgemeenschap die nu voor gek staat heeft een ‘spontaan’ promofilmpje op You Tube gezet.

Update 25/11/2010: link naar filmpje aangepast

Over Ramon De Jonghe
Vader van vier kinderen waarvan er drie naar de steinerschool gingen. Studeerde aan een antroposofische hogeschool, was opvoeder en bestuurslid in een steinerschool, medewerker in een bibliotheek van de Rudolf Steiner Academie. Voor de Antroposofische Vereniging trad hij op als info-verstrekker aangaande antroposofie en haar werkgebieden. Auteur van o.a. het schotschrift ‘Focus op de steinerschool - Onderwijs op maat van wie?’

4 Responses to Gevaarlijke cell phones

 1. Katrien says:

  Jongens toch! Zó van de wereld.

  Een promofilmpje kan je dat trouwens bezwaarlijk noemen! Het spreekt amper aan. Nieuwe media valt beter te benutten dan dat. 😉

 2. Ramon DJV says:

  Ja Katrien, zelfs ik houd het soms niet voor mogelijk. Maar daarom schrijf ik er ook over. Gelukkig zijn er nog mensen die er met de nodige humor naar kijken. Zo is er ook een aangepaste versie van het ‘promofilmpje’.
  Groet,
  Ramon

 3. Ramon DJV says:

  De Novalisschool is erachter gekomen wie de leerling is die zijn beklag deed op een forum. Hij zegt er zelf het volgende over:

  (…) Hoe kon het ook anders, ze zijn er achter en ik heb net een vermanend gesprek gehad. Dit is zeker niet mijn slimste zet geweest en nu heb ik mij in de nesten gewerkt, schorsing en verwijdering wordt overwogen….wat fok wel niet kan aanrichten (…)

  (…) Vanochtend kwam de directrice naar me toe: of ze mij even kon spreken. Ik had een klein vermoeden dat het hierom ging, en dat vermoeden was dus helaas juist. Ze waren er van op de hoogte gesteld door de media(verdomde kranten) (…)

  (…) blijkbaar bracht ik met dat stukje op Geenstijl(wat ik overigens zelf helemaal niet geschreven had, nog aan geenstijl had gesubmit) de imago van de school weer verpest. Ik vind het zelf ook niet kunnen en ben er ook niet zo blij mee dat het op Geenstijl staat, maar dat is niet door mijn toedoen.

  Ze gaan in ieder geval met een schoolinspecteur bekijken of ze me hiervoor kunnnen schorsen, al geef ik het weinig kans

  Edit: en blijkbaar was dat mailtje dus als geintje bedoeld, omdat zij dachten dat ik(wij) wel vaker links kregen met grappige filmpjes.. nja (…)

  (…) Ik zou het erg raar vinden als de schoolinspectie het uitten van je mening een gegronde reden vind om iemand te schorsen. Kijk, dat de school er niet blij mee is ok, maar het is alsnog mijn goed recht om zoiets te kunnen verkondigen zonder er voor gestraft te kunnen worden.(…)

  Vreemd dat die mail wordt voorgesteld als grapje. Die voorlichting op school was dan ook een grapje?

 4. Pingback: Beroepsbeeld steiner/vrijeschoolleraar « Steinerscholen.com

%d bloggers liken dit: