Richtlijnen voor ouders

Ouders hoeven niet langer zelf na te denken, laat staan naar de juiste woorden te zoeken, om over de steinerschool te spreken.

Er wordt hen namelijk niet alleen tekst ter beschikking gesteld om de soms moeilijke klus te klaren om iets over het onderwijs van hun kind te vertellen, maar ook inspiratie en ondersteuning. En niet vergeten: dit gebeurt met enthousiasme!

Lezing door Jan Alfrink.

Soms wil je aan ’de buitenwereld’ uitleggen waarom je voor je kinderen voor een vrijeschool hebt gekozen. Maar dat is nog best lastig! In deze lezing verschaft Jan Alfrink tekst, ondersteuning en inspiratie voor deze klus. Zodat je met enthousiasme duidelijk kunt maken waarom het vrijeschoolonderwijs van Basisschool De Ridderslag zo bij jullie past.

Jan Alfrink richtte de Vrije School Zwolle op. Hij was op meerdere locaties vrijeschoolleraar en gastdocent aan de Vrije Pedagogische Academie (nu Helicon). Behalve eigenaar van Pedagogisch adviesbureau Tsjai is Jan verhalenverteller, oprichter van de Academie voor Ouders en freelance werkzaam voor de Begeleidingsdienst voor vrijescholen…

Kortom: hij weet waar hij het over heeft!

Bron: Antrovista

Gerelateerde artikels:

Ouderparticipatie

De steinerschool informeert

Informatierecht

Praten tegen een ‘steiner’ muur

Indoctrinatie

Over Ramon De Jonghe
Vader van vier kinderen waarvan er drie naar de steinerschool gingen. Studeerde aan een antroposofische hogeschool, was opvoeder en bestuurslid in een steinerschool, medewerker in een bibliotheek van de Rudolf Steiner Academie. Voor de Antroposofische Vereniging trad hij op als info-verstrekker aangaande antroposofie en haar werkgebieden. Auteur van o.a. het schotschrift ‘Focus op de steinerschool - Onderwijs op maat van wie?’

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: