Klopt dat wel?

‘Bijna antroposoof, maar dan aan het denken gegaan’. Een bizarre herinnering aan de tijd in de ‘sekte’ antroposofie[1], waar ik nu met enige ironie op kan terugkijken.

‘Onlangs vroeg iemand me hoe ik ooit op het idee was gekomen mijn kinderen aan een antroposofische school, beter bekend als steiner- of vrijeschool, toe te vertrouwen. Ik had geen idee. Er was ook geen geschikte andere school in de buurt. Op het eerste zicht had ook niemand in ons gezin een predispositie om luchtkastelen te bouwen of kroegfilosoof te worden. ‘

Meer lezen? De rest van het artikel –  met als titel ‘Antroposofisch onderwijs: ritmisch (wakker) schudden – is te lezen op Kloptdatwel? in de rubriek ‘Alternatieve schade’. Of klik gewoon hier.

Over Kloptdatwel?.

Kloptdatwel.nl is een initiatief van werkgroepleden van Stichting Skepsis.

Het doel is een skeptisch platform creëren waarbij oog is voor allerlei onderwerpen die in ‘het’ skeptische wereldje voorbij komen. Zowel nationaal als internationaal.  Regelmatig zal er voor meer informatie gelinkt worden naar de site van Skepsis.nl (of naar een andere gerelateerde site).

Om meer te weten te komen over Stichting Skepsis kunnen we op de webpagina ‘Wat doet Skepsis?‘ terecht. Daar staat o.a.:

De Stichting Skepsis stelt zich ten doel buitengewone beweringen aan een kritisch onderzoek te onderwerpen. Meestal blijkt dat de beweringen niet zijn gebaseerd op fatsoenlijk bewijsmateriaal of door de mand vallen wanneer ze op de proef worden gesteld.

Aan Skepsis.nl zijn ook nog het Skepsis Blog en het tijdschrift Skepter verbonden. Het dagelijks bestuur van de stichting bestaat uit:  Prof. dr. F.W. Sluijter (voorzitter); Dr. J.W. Nienhuys (secretaris); Dr. D.J. Zeilstra (penningmeester).

De redactie wordt verzorgd door Rob Nanninga, Jan Willem Nienhuys en Dirk Koppenaal.


[1] Govaerts Werner, De ‘sekte’ antroposofie, Rudolf Steiner Academie 1999

Over Ramon De Jonghe
Vader van vier kinderen waarvan er drie naar de steinerschool gingen. Studeerde aan een antroposofische hogeschool, was opvoeder en bestuurslid in een steinerschool, medewerker in een bibliotheek van de Rudolf Steiner Academie. Voor de Antroposofische Vereniging trad hij op als info-verstrekker aangaande antroposofie en haar werkgebieden. Auteur van o.a. het schotschrift ‘Focus op de steinerschool - Onderwijs op maat van wie?’

3 Responses to Klopt dat wel?

 1. Helaas werkt je link “Of klik gewoon hier” niet.
  Dus klik gewoon hier:
  http://www.kloptdatwel.nl/2011/06/08/antroposofisch-onderwijs-ritmisch-wakker-schudden/
  😉

 2. Ramon DJV says:

  Ook niet zo slim van me.

  Maar ik heb de link hersteld, Maarten. Met die van jou erbij zijn er nu twee kansen om bij het artikel te komen 😉

 3. Pingback: Alea iacta est « Steinerscholen.com

%d bloggers liken dit: