Koppen

Interessante reportage over methodescholen in Vlaanderen met bijzonder veel aandacht voor antroposofisch onderwijs. Professor Roger Standaert van de vakgroep Pedagogie van de universiteit van Gent is sceptisch over de aanspraken die de steinerschool maakt.

Over Ramon De Jonghe
Vader van vier kinderen waarvan er drie naar de steinerschool gingen. Studeerde aan een antroposofische hogeschool, was opvoeder en bestuurslid in een steinerschool, medewerker in een bibliotheek van de Rudolf Steiner Academie. Voor de Antroposofische Vereniging trad hij op als info-verstrekker aangaande antroposofie en haar werkgebieden. Auteur van o.a. het schotschrift ‘Focus op de steinerschool - Onderwijs op maat van wie?’

4 Responses to Koppen

 1. Erika says:

  Beste,

  Ik ben onlangs één van de zogezegde leraren van die “boerderijschool” in pellenberg tegen het lijf gelopen die de hoofdverdachte was in de zaak “Lijfstraffen in de steinerschool”. Toen ik haar, met mijn ogen weliswaar en zonder al te veel woorden, een pak verwijten toe smeet, was ze heel verwonderd dat ik haar hartelijke goedgemeende “groet met brede glimlach” niet zoals zij blijkbaar verwachte beantwoorde.

  Het gezelschap waarin ik toen verkeerde liet mij verstaan dat die de persoon in kwestie niet meer wist wat er gebeurt was. Het was alsof ze het uit haar geheugen gewist had.

  Een andere “leeraar” die er ook bij hoort heeft tegen één van mijn kinderen ooit het volgende gezegd:
  “Als ik je nog eenmaal met klei zie gooien moet je die opeten.” Waarbij ik mij de bedenking maakte dat als het kind verder gooit of hij het haar werkelijk zou doen opeten. Want waar is anders de geloofwaardigheid van die “leeraar”?

  Als zo’n mensen een school mogen openhouden ga ik er ook één beginnen en de ouders mogen het dubbele betalen van welke duurste school ook.

  hele hartelijke “groet met brede glimlach”
  Erika

 2. wouter says:

  als u een school wil opstarten, zou u allereerst een spoedcursus Nederlandse spelling mogen volgen!!

  🙂

 3. Erika says:

  warom? Zei kunen da tog ook ni

 4. Pingback: Alea iacta est « Steinerscholen.com

%d bloggers liken dit: